Bøger

Det Levende Tag

Titel:      Det Levende Tag
Kategori:      Bøger om stråtag
BogID:      9
Forfattere:      Jørgen Kaarup Jensen
ISBN-10(13):      87 7953 585 2
Udgiver:      DR
Dato for publicering:      2004
Antal sider:      196
Sprog:      Dansk
Pris:      329.00
Bedømmelse:      5 
Omslaget:      cover           Button Buy now Køb bogen
Beskrivelse:     

For første gang i årtier spores der herhjemme en voksende interesse for stråtage. Nybyggede huse med strå på taget dukker op i det danske landskab. Flere og flere husejere tager de gamle tagplader af og får landhuset bragt til ære og værdighed ved igen at lægge det tag på, huset blev opført med, nemlig stråtag.

Men det er i også den 11. time, for der er kun godt 42.000 stråtækte ejendomme tilbage i Danmark. De seneste årtier er der forsvundet så mange stråtage, at det svarer til, at der bliver fjernet et tag hver eneste dag året rundt!

DET LEVENDE TAG er en hyldest til den kulturarv, stråtaget repræsenterer. Jørgen Kaarup Jensen fortæller om dets 5.000 år lange historie, der rummer stolte traditioner og mange gode beretninger om fascination og skønhed, sædvane og fornyelse - og håndværk i ordets bogstaveligste forstand.

Bogen rummer endvidere kapitler om engelsk og hollandsk tækning, en række praktiske råd til stråtagsejere samt informationer om brandsikring. Historien om stråtage og tækkemænd i Danmark fortælles både levende og detaljeret og ledsages af et væld af smukke fotografier.

I bogen er der desuden indlagt en DVD, der i levende billeder fortæller stråtagets historie fra stenalderen og op til i dag. Man kan blandt mange andre ting opleve tækning med halm, lyng og tang og på nær hold få et godt indblik i tækkemandens håndværk.Reviews


Book Library, by OrdaSoft!