Savværk til salg
Artikel af Torben Lindegaard Jensen Ryslinge Savvrk 2fra bladet STRAATAG # 78 - december 2021

Holger Broegaard har besluttet at afhænde Ryslinge Savværk, som han har ejet og drevet siden 2002. Han er fyldt 66 år, og mener, at tiden er inde til at finde en ny ejer, der kan sikre virksomhedens fortsatte drift.

Savværket er en enkeltmandsvirksomhed, der drives med fleksibel arbejdskraft tilknyttet periodisk. Der er lager- og produktionsfaciliteter og en god og central placering på Midtfyn – ret tæt på Odense-Svendborg motorvejen. Produktionsapparatet er ældre, men det er fuldt funktionsdygtigt.

Holger Broegaard er uddannet maskiningeniør og har arbejdet i forskellige maskinindustrier indenfor landbrugssektoren og senere virket som landbrugskonsulent med ansvar for rådgivning vedrørende maskiner og bygninger. I en periode drev han savværket som fritidsvirksomhed, men opprioriterede efterhånden savværksvirksomheden til fuldtidsbeskæftigelse. I de cirka 20 år han har drevet virksomheden, har han opbygget en sund virksomhed, som er kendetegnet ved seriøsitet og høj troværdighed.

Ryslinge Savværk er især kendt for marvskåret bindingsværk af høj kvalitet og udelukkende af dansk dyrket træ. Savværket er også et af de få, som kan levere krumvokset tømmer. Der er lagt særlig vægt på troværdigheden på lagringstiden, som er af afgørende betydning for en stor del af kundekredsen, og igennem de sidste 12 år er der anvendt et farvekodningssystem, så der ikke er noget med et ”cirka” eller ”vist nok” med hensyn til opsavningstidspunktet. Til savværket hører et betydeligt lager af dels eg og dels Douglas i Ryslinge og på et fjernlager.

Ryslinge Savværk har gradvist bragt sig i en nøgleposition i forhold til bygningstømmer og bindingsværk til historiske bygninger. Virksomhedens 10 største kunder ligger alle indenfor restaureringssegmentet og sidder nok på 90% af markedet for lagret bindingsværk på Fyn. Dette udgør omkring 60% af virksomhedens omsætning. Den resterende del af omsætningen stammer fra ”sidetræ”, som man kalder restproduktet fra hovedudskæringen, typisk kalmarbrædder, højbedebrædder og mindre møbeltræsemner.

          Ryslinge Savvrk 1   Ryslinge Savvrk 5

Set fra den såkaldte bevaringsverden vil det være meget vigtigt at savværket bevares og fortsætter med at blive drevet efter samme principper. Restaureringsarkitekter og restaureringshåndværkere er gennem årene blevet meget afhængige af Holger Broegaard, der altid kan levere varen, og man kan være sikker på kvaliteten.

Holger Broegaard har en komplet overdragelse af savværket som det primære mål, men han er åben for andre konstellationer, som kan sikre en glidende overgang til en ny ledelse og en fortsat sund udvikling af forretningen. Opskåret egetræ

For yderligere informationer om virksomheden kan Holger Broegaard kontaktes på 6138 0064.