Kalø Hovedgård
Grenåvej 14
8410 Rønde


karlsladen 1x

 

De fleste danskere kender den historiske Kalø Slotsruin, der ligger mageløst smukt på en lille ø i Kalø Vig. Det er et sted, der er et besøg værd, men når man nu er dér, burde man, bortset fra Mols Bjerge, også se Kalø Hovedgård, der ligger ca. en km nord for borgruinen.

Kalø Hovedgård, der ejes af Staten, er et større herregårdsanlæg med en smuk bindingsværkshovedbygning med rødt tegltag.  Den offentlige vej går igennem gårdspladsen og på den modsatte side af vejen – overfor hovedbygningen – ligger ”Karlsladen”, som er en stor herregårdslade fra omkring år 1700.

 

Indtil 2011 stod laden med pladetag, men dette er nu udskiftet med det herligste stråtag i forbindelse med etablering af et formidlings- og besøgscenter for Nationalpark Mols Bjerge..

Disse store herregårdslader er nogle fantastiske bygninger, som der ulykkeligvis ikke er bevaret ret mange af, og det er derfor ekstra opløftende at se et eksempel på, at det er muligt at genetablere stråtag også på den slags bygninger.karlsladen 2x